Patisonu sacepums, pret kuru tik retais būs vienaldzīgs

Daudzi cilvēki nepievērš uzmanību patisoniem, aizmirstot par šo dārzeni, kas garšas ziņā ne ar ko neatpaliek no kabačiem un ķirbjiem un varbūt pat tos pārspēj.

Bet velti šis dārzenis ir piemirsts, jo no patisoniem var pagatavot ļoti dažādus ēdienus. Dalāmies ar izcili garda patisonu sacepuma recepti.

Sacepums ir populārs ēdiens visā pasaulē, jo to var pagatavot no pilnīgi jebkurām sastāvdaļām. Patisoni kopā ar sieru un kabačiem nav izņēmums. Tas iznāk ļoti sātīgs un garšīgs.

Sastāvdaļas:

  • Mazie patisoni – 0,5 kg
  • Mazie kabači – 0,5 kg
  • Vidēja lieluma burkāni – 1 gabals
  • Olas – 3 gabali
  • Mocarella vai jebkurš cits trekns siers (var aizstāt ar biezpienu) – 150-200 g
  • Koriandrs – 1 mazs saišķis
  • Pētersīļi – 3-4 zariņi
  • Skābais krējums – pēc izvēles
  • Sāls – pēc garšas;
  • Malto piparu maisījums – pēc garšas
  • Saulespuķu eļļa – pēc izvēles

Pagatavošana:

Nomazgājiet patisonus, burkānu un kabačus zem auksta tekoša ūdens. Nosusiniet ar papīra dvieļiem. Tad visus dārzeņus sarīvējiet uz korejiešu dārzeņu rīves.

Nomazgājiet zaļumus, nosusiniet un smalki sasmalciniet.

Lasi vēl: Banānu miza atgriezīs ādas apaviem sākotnējo mirdzumu

Sieru sarīvē uz vidēja lieluma rīves. Sajauc bļodā ar olām un skābo krējumu. Pievienojiet sāli un maltos piparus. Kārtīgi samaisiet.

Cepšanas formu ietaukot ar saulespuķu eļļu. Uzmanīgi izklājiet dārzeņus, vienmērīgi tos sadalot, pārlejiet ar olu un siera mērci. Pārkaisiet ar zaļumiem.

Sagatavoto formiņu pārklāj ar foliju. Liek cepties cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 180 grādiem pēc Celsija, uz trīsdesmit piecām līdz četrdesmit minūtes.

Pēc tam noņem foliju, cep vēl apmēram desmit minūtes.

Nedaudz atdzesē, tad sagriež porcijās un pasniedz.

 

Leave a Comment